Известие

Collapse
No announcement yet.

подгревни свещи jtd диагностика?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• подгревни свещи jtd диагностика?

здравейте колеги днес при -20 запалих доста трудно и реших да проверя свещите.Проверих ги по начина описан във форума ,от куплунга на релето с пробна лампа.На две лампата не светна а на другите две свети различно,ярко и по слабо. Във форума не открих тема за този проблем и реших да се допитам до вас дали по слабо светещата свещ е заминала,и защо на +кабел искри?
    156 SW 1.9 jtd

къде ги видя тия -20
    а и не трябва ли да ти мига индикатора след като запалиш че имаш изгоряла свещ
    Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
    Алфа 145 1,9 JTD - настояща

Comment

Първоначално публикувано от donMirkoni Покажи съобщение
      къде ги видя тия -20
      ...трябва да мига....но мигането може и да се дължи на проблем в релето-клеясали букси и т.н.
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Тези-20 бяха днес във Велинград ,сравнени на три доста добри термометъра.А за индикацията,тя ме предупреди от доста време но в сервиза ме отказаха да сменям докато пали.
        156 SW 1.9 jtd

Comment

Провери си какъв ти е проблема и го реши......и в тоя сервиз повече не ходи.
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от `mitdzg Покажи съобщение
            Тези-20 бяха днес във Велинград ,сравнени на три доста добри термометъра.А за индикацията,тя ме предупреди от доста време но в сервиза ме отказаха да сменям докато пали.
            Да ти имам сервиза тая кола и без свещи ще запали само дето някой ден ще ги сменяш с главата
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

И при нас беше -20 -25 даже, всичко живо с дизел плачеше и половината бензинови коли отказаха, не че колите са виновни, а от хубавите горива.Аз я изкарах моята в 12 на обяд и още беше -11. Запалих си без проблем и след един километър просто изгасна, след това запали ама прекъсваше все едно не и стига горивото. Свалих филтъра изсипах нафтата от него и след час в тубичката с нафтата се появи лед.
              Как искаме да ни вървят колите с вода сигурно.
              Просто нямам думи за качеството на горивата!!!
              Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
              Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
              Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
              Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

Първоначално публикувано от donMirkoni Покажи съобщение
                къде ги видя тия -20
                Bratko, във Велинград нощем темпераурите падат здраво, а за мигането - трябва да мига
                Last edited by NightRider; d.m.y г., 19:42. Основание: Уточнение
                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                0879369082

Comment

Първоначално публикувано от `mitdzg Покажи съобщение
                  здравейте колеги днес при -20 запалих доста трудно и реших да проверя свещите.Проверих ги по начина описан във форума ,от куплунга на релето с пробна лампа.На две лампата не светна а на другите две свети различно,ярко и по слабо. Във форума не открих тема за този проблем и реших да се допитам до вас дали по слабо светещата свещ е заминала,и защо на +кабел искри?
                  Сменяй двете изгорели,плюс тази която свети слабо/нея първо я премери на съпротивление/
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                  X